Unde este aici consumatorul?

Am aflat de la Ştirile ProTV următoarele:

„Inspectorii OPC Braşov au văzut în trafic mai multe maşini ale poliţiei care arătau jalnic, iar pe 12 dintre acestea le-au fotografiat sau filmat. Au cerut apoi de la Registrul Auto Român date despre inspecţiile tehnice periodice ale acestor autoturisme. Claudiu Susanu, inspectorul șef al OJPC Brașov: ‘Parte dintre maşinile observate de noi în trafic nu deţineau ITP valabil’. În ciuda probelor video, Poliţia Braşov susţine că toate maşinile fără ITP erau retrase din circulaţie şi depozitate în vederea casării. Restul rablelor vizate de inspectorii OPC au însă inspecţia tehnică făcută.”

Dincolo de declaraţiile contradictorii a două autorităţi ale statului,  punem întrebarea firească şi retorică: Unde este aici consumatorul, adică, potrivit definiţiei din lege, persoana fizică ce dobândeşte, utilizează ori consumă, ca destinatar final, produse obţinute de la agenţii economici sau care beneficiază de servicii prestate de aceştia?

Dacă în această situaţie este imposibil de depistat consumatorul, cel care trebuie protejat, propunem ca el să fie căutat în următoarele câteva cazuri:

-          sumele plătite pentru vacanţele anulate sunt greu de recuperat;

-          agenţiile de transport aerian, în frunte cu TAROM, nu răspund la apelurile telefonice şi nu oferă informaţii absolut necesare după anularea cursei, care a fost desigur deja plătită; consumatorii se plâng că au sunat  zile întregi, fără să răspundă nici măcar un robot;

-          odată cumpărate, aparatele de aer condiţionat sunt  instalate mult mai târziu, la aproape două săptămâni după achitarea lor; oare i-ar conveni comerciantului situaţia inversă, adică aparatul să fie plătit după instalare?

 

Credem că situaţiile prezentate sunt îndeajuns de elocvente.

Sarcina prioritară a protecţiei consumatorilor este rezolvarea reclamaţiilor primite de la aceştia, cei care s-au confruntat în mod real cu abuzurile comercianţilor!

pag_apaConsumer Law ReadyECC-Net-Travel-App

Proiecte

Centrul European al Consumatorilor din RomâniaFii un pacient activ

Parteneri Media

Antena 1Kanal DLion MentorTomis NewsGradinite Bucuresti

Facebook

Parteneri

Cristina TenuInfluencerECC RomaniaZiarul de BucurestiComisia EuropeanaBEUCUniunea EuropeanaFundația Mâine va fi mai bineTrusted.roSeoMark